Σε ευρύτερη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και αλλά και παροχής υπηρεσιών επεκτείνονται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και κύρια αυτοί που έχουν πρακτορεία σε συνοικιακές περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και επαρχίας.

Ήδη εδώ και κάποια χρόνια πολλοί διαμεσολαβούντες έχουν παράλληλες δραστηριότητες ως μεσίτες σε ενοικιάσεις και πωλήσεις κατοικιών, οικοπέδων, εκτός ασφαλίσεων χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και πρόσφατα δεν είναι λίγοι και οι ασφαλιστές που προσφέρουν υπηρεσίες για εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας.

Η αμεσότητα της σχέσης τους πελάτες- ασφαλισμένους έχει οδηγήσει τα μάρκετινγκ των εταιριών παροχής ενέργειας να επιζητούν την συνεργασία με τους ασφαλιστές για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.

Ετσι, δεν είναι λίγοι οι διαμεσολαβούντες που επιλέγουν να παρέχουν στους πελάτες τους και υπηρεσίες παροχής ρεύματος από εναλλακτικούς πάροχους.

Μάλιστα, εδώ και καιρό, γνωστή πρακτορειακή πλατφόρμα online ασφάλισης έχει επεκταθεί και στην online σύγκριση τιμών από εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας.

Γενικά εκτιμάται ότι σταδιακά οι διαμεσολαβούντες θα επεκτείνονται όλο και περισσότερο και σε παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, εκτός από τις ασφάλειες.

Αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρίες αναζητούν τρόπους ανάπτυξης παροχής υπηρεσιών συνδυαστικά με ασφάλιση.

Μιά από αυτές, που μάλιστα θεωρείται και ως αναδυόμενη αγορά, είναι το λίζινγκ αυτοκινήτου που επιλέγεται όλο και περισσότερο από ιδιώτες και επιχειρήσεις, αντι της αγοράς.

Έτσι, ασφαλιστικές εταιρίες συνεργασία με αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρίες λίζινγκ προωθούν μέσω των εμπορικών τους δικτύων υπηρεσίες λίζινγκ αυτοκινήτων που είναι ολοκληρωμένα πακέτα με την ασφάλιση. Μια τέτοια συνεργασία έκανε πρόσφατα στη Γαλλία ο ασφαλιστικός όμιλος της ΑΧΑ.

Pin It on Pinterest

Share This